Mi az élet értelme?

Mi az élet értelme

A válasz pofon egyszerű is lehet: az élet értelme, hogy valósítsd meg álmaidat, legyél vonzó, híres, sikeres vagy gazdag! Éljél minél tökéletesebb és teljesebb életet, amíg csak lehet! De ha ez nem is jön össze, azért habzsold az élet örömeit: egyél, igyál, szórakozz, szeretkezz, ne háborúzz! Szóval ne is olvasgass mindenfélét itt az Interneten, hanem inkább húzz bele, mert már nem sok időd maradt a halálodig!

Gondolom nem pont ilyen válaszra számítottál, ha mégis tovább olvasol. Én sem hiszem, hogy csupán ez lenne a létezés értelme. De miért is? A fent felsorolt dolgok közül egyik sem rossz, csak önmagában kevés. Honnan tudhatod, amíg nem próbáltad? Uralkodók, híres és sikeres emberek, akik mindent elértek az életben, tanúskodnak arról, hogy a csúcson is maradt bennük egy tátongó űr, amit semmi sem tudott kitölteni. Hiába minden elismerés, vagyon, boldog pillanat, az a tudat, hogy végül minden az elmúlás martalékává válik, arra a következtetésre vezette jónéhányukat, hogy az életnek nincs is értelme.

Pedig kell, hogy legyen! Egyszerűen nem tekinthetem véletlennek, hogy pont én születtem meg. Viszont akkor itt van dolgom, ezen a Földön.

Hogy mi lehet az? Vannak, akik mértékletesen, egészségesen élnek és igyekszenek tiszteletben tartani a természet harmóniáját is, hogy a világot egy jobb helyként hagyjuk hátra mint ahogy mi találtuk. Mások a bölcsesség és tudás kutatásának szentelik életüket. Keresik a boldogságot, de közben elfogadják a leckéket, amelyeket az élet kínál számunkra. Sokakat az éltet, hogy segítsenek másokon, és önmaguk is jobbá váljanak. Arra törekszenek, ami jó és helyes, próbálnak megbocsátani, őszintének és becsületesnek lenni. Jónéhányan a szeretetet tűzték életük zászlójára, mert azt tapasztalták ez egyenlőséget, békességet, boldogságot teremt. Az alkotókat pedig a kreativitás hajtja, hogy létrehozzanak valamit, ami mások örömét is szolgálja.

Vajon ahány ember van a Földön, annyiféle válasz létezik a „mi az élet értelme" kérdésre? Bizonyos fokig igen. Az én személyes válaszom - úgy sejtem - mindenképpen kicsit más, mint a tiéd. Mégis van valami közös bennünk, emberekben: az út ahogyan rátalálhatunk a válaszunkra. Ezen az úton viszont már egyedül kell elindulnod, mert senki sem fedezheti fel helyetted életed értelmét. Nos, belevágsz?